Juhlat tyttöjen kanssa ja pc:n toimintapelit

Toimintapelit ovat nykyään suunnattu kaikille mahdollisille käyttäjäryhmille. Enää pelaaminen ei ole kotiinsa jumiutuneiden teinipoikien epäsosiaalista ajantappoa, vaan pelaamiseen voi hyvinkin tuoda sosiaalisen ulottuvuuden. Kotikutsut tyttöporukalla voivat hyvinkin rakentua hauskan pelin ympärille, sillä sovelluksissa on toki valinnanvaraa. Koska lähes joka kodissa on pc-tietokone, niin siitä saa helposti tekaistua juhlien viihdekeskuksen. Tehdään TV:stä näyttölaite ja parannetaan ääniefektejä lisäkaiuttimilla, niin alkuasetelma on jo varsin hyvä. Saatavilla on myös runsas valikoima peliohjaimia, mikäli näppäimistöllä ja hiirellä pelailu tuntuu hankalalta tai pelaajia on useita samanaikaisesti. Toimintapelit pc maailmassa on huikean laaja käsite. Ensiksi voidaan miettiä, pelataanko verkkopalvelimella olevaa sovellusta, jota ei asenneta omalle koneelle, vai hankitaanko sovellus, joka asennetaan pc:n kiintolevylle. Pelien kirjo on niin moninainen, että viihdyttävä peli kyllä löytyy tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Toimintapelien jännittävät maailmat

Toimintapelien jännittävät maailmatToimintapelityyppejä on luokiteltu useilla eri perusteilla. Tyttöjen illanistujaisiin kannattanee valita peli siten että siihen pääsee nopeasti sisälle ja että siinä on tarpeeksi vauhdikasta toimintaa. Tunnelma ei saa lopahtaa liikaan yksityiskohtien säätelyyn. Valinnan tekijä toki tuntee oman tuttavapiirinsää mieltymykset, joten hän on myös paras valitsemaan. Runsaudenpulassa voi apuna käyttää suurten pelikauppojen sivustoja, joista löytyy myytävien pelien esittelyt, taikka lueskella peleihin keskittyvien harrastajasivustojen arvosteluja. Suosituimmat toimintapelit pc alustoille ovat usein samoja, jotka ovat saatavina myös varsinaisille pelikonsoleille. Valikoimaa siis riittää, sillä vaihtoehtoja on tuhansia. Pelin valintaa ohjaavat siis mieltymysten lisäksi käyttöjärjestelmään ja laitteistoon liittyvät vaatimukset.

Kun lähdetään peliostoksille, verkko- tai perinteiseen kauppaan, pitää selvitellä koneen ominaisuudet jotta pelaaminen onnistuu. Toimintapelit pc ympäristössä vaativat hieman perehtymistä. Pelien pakkauksessa on lueteltuna minimivaatimukset laitteistolle. Käyttöjärjestelmän tyypin ja versionumeron on sovittava yhteen pelin vaatimuksen kanssa. Eli onko käytössä Windows vai Mac OS ja mikä versio on kyseessä? Keskusmuistin koko eli RAM voi olla hyvinkin olennainen tieto, etenkin jos koneella on hieman ikää. Prosessorin tyyppi eli CPU kannattaa myös muistaa. Ehkä hämmentävin informaatio pelipaketissa liittyy näytönohjaimeen, eli kohta GRAPHIC. Näitä osia tulee lisää jatkuvalla syötöllä ja valmistajiakin riittää. Näytönohjaimet vaikuttavat ratkaisevasti pelin toimivuuteen ja pelimukavuuteen. Nyrkkisääntö on että jos koneella on pari vuotta ikää, kone on kannettava tai peli on graafisesti erityisen näyttävä voi olla hyvä kysyä asiantuntijalta yhteensopivuudesta.

Mikä olisi hauskin peli meidän juhlaan?

Jos tekninen puoli hämmentää, niin aina on käytössä asiantuntijoita, joilta kysyä. Myyjän asiantuntemusta kannattaa käyttää hyväksi, oli sitten kyseessä verkkokauppa tai perinteinen liike. Mutta sitten on tietysti omat tarpeet ja makuasiat joihin ei myyjältä saa vastausta. Jos ei itsellä ole valmiiksi tietoa ehdottoman viihdyttävästä paketista, pitää alkaa tutustua tarjontaan verkon avulla. Kuten jo aiemmin mainittu internetissä on paljon pelaajille tarkoitettuja harrastajasivustoja arvosteluineen ja verkkokaupoissa on usein myös pieni kuvaus myyntiartikkelista. Joistain peleistä on ladattavissa kokeiluversio, jonka avulla voi tutustua käytännössä peliin ja samalla tulee testattua soveltuvuus oman laitteiston kanssa. Toimintapelit pc – maailmassa voivat olla myös aivan ilmaisia. Koska pc – yhteensopivia laitteita on maailmassa jo yli miljardi, on pelintekijöitäkin valtavasti. Maksuttomia pelejä kannattaa googletella ja tehdä löytöjä!

Archives